Peräseinäjoki ja Yrittäjäyhdistys Tulevaisuudessa?

Peräseinäjoki ja Yrittäjäyhdistys Tulevaisuudessa?

Category : Uutisia

Peräseinäjoen Yrittäjät Ry päätti jatkaa itsenäisenä yhdistyksenä ylimääräisessä vuosikokouksessa 19.4.2021, äänestyksen tulos oli selkeä 37/8, harmikseni annetuista äänistä valtaosa annettiin valtakirjoilla. No tulos on mikä on, sitä on turha itkeä. Nyt kumminkin kannattaa alkaa katsomaan eteenpäin ja alkaa tehdä yhdistykselle uutta strategiaa? mitenkä yhdistys aikoo ajaa paikallisten yrittäjien asiaa tulevaisuudessa? Tähän on nyt loistava mahdollisuus, kun yhdistyksellä on uusi puheenjohtaja ja edellinen tragedia on saatu haudattua, ja pöytä tyhjättyä totaalisesti. Itse henkilökohtaisesti koen yhdistyksen sääntöjen ja arvovallan riittäväksi, ajaa Peräseinäjoen alueen asioita Kaupungin virkaa tekeville ja Into Seinäjoelle, se vain vaatii yhdistyksen puheenjohtajalta ”paljon” aikaa ja vaivaa, saati että yhdistyksen hallitus on Pj:n tukena. Yhdistys kumminkin on valtakunnallisesti kolmiportainen SY, EPY ja Peräseinäjoen yrittäjät Ry, tämä luo mahdollisuudeksi toimia alueellisesti, maakunnallisesti ja valtakunnallisesti, olisi Peräseinäjoen alueen kannalta harmi, jos tätä mahdollisuutta ei käytettäisi tehokkaasti vaikuttamiseen ja äänenä tältä alueelta.

Nyt 3–4 viikon jälkeen, päätöksestäni luopua yhdistyksen puheenjohtajuudesta, alkaa omassa elämässä tilanne rauhoittua, alkaa huomaamaan paljonko käytin aikaa yhdistyksen vetämiseen ja asioiden seuraamiseen, olo on kuin olisi ottanut lopputilin, ja työvelvoitetta olisi ollut vielä jäljellä? Harmikseni on kuitenkin todettava, että yhdistystä on syytetty ”sisäpiiri” kerhoksi, en kokenut omalla kaudellani näin, yksi tragediamme oli tuoda yhdistys näkyviin koko Peräseinäjoen alueella, myös yhdistykseen ei kuuluville, ja toivon ettei yhdistys tulevaisuudessakaan muuta tragediaansa. Lisäksi olisi hyvä, jos yhdistyksen mahdollisuuksia käytettäisiin Peräseinäjoen alueen kehityksen turvaamiseen ja asioihin vaikuttamiseen, on kuitenkin fakta, että alueelle tarvitaan uusia asukkaita ja työpaikkoja, näin saamme varmistettua alueen peruspalveluiden säilymisen edes jotenkin, ja pienyritysten asiakas virtojen säilymisen riittävän liiketoiminnan kannattavana pysymiseksi.

Kiitokset täytyy antaa SY:lle, EPY:lle, ja Peräseinäjoen Yrittäjät Ry:lle mahdollisuudesta osallistua valtakunnallisiin koulutuksiin ja tapahtumiin, jotka mahdollistivat verkostoitumisen eri puolille suomea, näistä eri tapahtumista jää paljon kokemuksia ja opittuja asioita tulevaisuuteen hyödynnettäväksi. Lisäksi Seinäjoen Yrittäjät Ry:lle erikois- kiitos, Kaisa ja Ossi, rakentavasta yhteistyöstä ja kokonaisuuden näkemisestä ja yhteisen yhdistyksen eteen ponnistelusta.

Kiitos.

Asko Viitanen (9.5.2021)